CHECK RATES

Mikro Papigo eco living

Το Mikro Papigo 1700 αποτελεί πρότυπο βιωσιμότητας για τον ορεινό τουρισμό στην Ελλάδα, για την έννοια και τη φιλοσοφία και στις τρεις διαστάσεις της βιωσιμότητας — οικονομική, περιβαλλοντική (φυσικό περιβάλλον) και κοινωνική (κοινωνικό περιβάλλον).

Το Mikro Papigo έχει εφαρμόσει περιβαλλοντικές πρακτικές με μέτρα ενεργειακής απόδοσης που μειώνουν την κατανάλωση νερού, τα απόβλητα και τις εκπομπές άνθρακα και ελέγχουν, προστατεύουν και διατηρούν την πανίδα και τη χλωρίδα, με σκοπό τη διατήρηση μοναδικών φυσικών τοπίων. Οι ιδιοκτήτες έχουν επικεντρωθεί σε κοινωνικές πρακτικές που αφορούν τις σχέσεις με φιλανθρωπικά ιδρύματα, παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και δημιουργούν ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Η στρατηγική βιώσιμων υπηρεσιών του Mikro Papigo 1700 έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχία επειδή τα χαρακτηριστικά που επισημαίνει η εταιρεία είναι αυθεντικά, αξιόπιστα και περιβαλλοντικά συναφή. Το πλεονέκτημα της διαφοροποίησης προκύπτει από την αντίληψη ότι το προϊόν/η υπηρεσία είναι πιο πολύτιμο ή μοναδικό στα μάτια των πελατών, επειδή η προσωπικότητα, οι εμπειρίες και οι μοναδικές σχέσεις μιας εταιρείας είναι δύσκολο να μιμηθούν.


Εστιάζοντας στο περιβαλλοντικό βιώσιμο προφίλ του MP1700:

Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ROI περιλαμβάνει

 • - Συστήματα θέρμανσης και ψύξης Energy Star, αισθητήρες παρακολούθησης με ασύρματα συστήματα αναφοράς
 • - Συστήματα ανάκτησης και ανακύκλωσης νερού
 • - Τα ηλιακά πάνελ δεν επιτρέπονται από την UNESCO στις πέτρινες στέγες. Γι' αυτό αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για όλα τα κτίριά μας.
 • - Όλα τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από τοπική πέτρα που αγοράστηκε από παλιά ιστορικά σπίτια καθώς και εσωτερική ανακύκλωση βαρέων αρχιτεκτονικών υλικών
 • - Το νερό που χρησιμοποιείται σε όλο το ξενοδοχείο προέρχεται από πηγές που ρέουν άφθονες όλο το χρόνο κοντά στο ξενοδοχείο, το ίδιο νερό που τροφοδοτεί τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, τον ποταμό Βοϊδομάτη. Αυτές οι πηγές συνεχούς ροής είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύονται από ένα σύνολο γεωλογικών στρωμάτων που ενισχύονται από τον χειμερινό πάγο.
 • - Το νερό της εσωτερικής πισίνας που προέρχεται μόνιμα από τις ίδιες πηγές νερού ανακυκλώνεται και φιλτράρεται με ενεργό οξυγόνο, ο καλύτερος οικολογικός τρόπος απολύμανσης με μηδενικές αλλεργιογόνες επιπτώσεις, ήπιο ph και μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η βραχυπρόθεσμη βιωσιμότητα ROI περιλαμβάνει

 • - Το ξενοδοχείο ως μέλος του Slow Food International έχει τους δικούς του κήπους που προμηθεύουν το εστιατόριο «Veranda 1700 Greek Organic Herbs Cuisine». Οι σπόροι της καλλιέργειας είναι αρχαίοι & αυθεντικοί, ορισμένα προϊόντα παρουσιάζουν μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον, για παράδειγμα το είδος της πατάτας που καλλιεργείται.
 • - Βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς πλαστικό
 • - Γίνεται κομποστοποίηση όποτε είναι δυνατόν
 • - Πράσινο για αγορές. Λάβετε πράσινες αποφάσεις, επιλέξτε βιοδιασπώμενα, μη τοξικά προϊόντα σε βιώσιμες συσκευασίες
 • - Η χιλιομετρική απόσταση για την αγορά προμηθειών δεν υπερβαίνει τα 50 χιλιόμετρα

Το Μικρό Πάπιγκο 1700 έχει δεσμευτεί συνεχώς να συμπεριφέρεται με ηθικό τρόπο και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη που βελτιώνει την ποιότητα ζωής του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών τους καθώς και της τοπικής κοινωνίας και της κοινωνίας γενικότερα. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας «θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία και το περιβάλλον» μέσω αλληλεπιδράσεων με βασικά ενδιαφερόμενα μέλη, όπως οι εργαζόμενοι, οι πελάτες και οι προμηθευτές.

Οι πρακτικές κοινωνικής βιωσιμότητας περιλαμβάνουν επίσης τοπικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με φιλανθρωπικές, εθελοντικές δράσεις, δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών με προμηθευτές, δίκαιη μεταχείριση όλων των καταναλωτών, παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους καταναλωτές και οργάνωση δραστηριοτήτων με την τοπική κοινότητα.

Εκτός από όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του Mikro Papigo 1700 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Branding Greece www.brandinggreece.gr και ιδρυτής του έργου Epirus 365, μια ευρύτερη προσπάθεια να γίνει η περιοχή της Ηπείρου βιώσιμος προορισμός 365 ημερών. Κέρδισε το Χάλκινο Βραβείο Στρατηγικής στα Tourism Awards 2020, τα επίσημα βραβεία του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.


Mikro Papigo 1700  //  *sustainable_mountain_tourism_product.